Gedragsproblemen

 Waardoor kunnen gedragsproblemen komen?

 

Een gedragsprobleem bij een hond kan meerdere oorzaken hebben. Zo zijn er honden met een rugzakje en trauma´s, honden die een minder goede socialisatie hebben gehad of misschien wel omdat de hond ziek is. 

Elke hond is anders, daarom zal er bij elke hond individueel gekeken moeten worden hoe we de hond kunnen helpen. De hondenpsychologie ligt iets anders dan de menselijke psychologie. Vaak is het de miscommunicatie tussen mens en hond, wij gebruiken onze menselijke emoties op onze hond waar de hond vaak niks van begrijpt, en dan ontstaat er een disbalans. Onbewust geven wij met onze lichaamstaal en energie meer signalen af dan je weet.

 Voorbeeld:

 

Je hond blaft ergens om, jij word gek van het geblaf en word hierom boos. Jij uit dit door tegen de hond te gaan schreeuwen dat de hond niet moet blaffen, jouw emoties zijn erg onrustig, waardoor de hond niet meer snapt wat je nou van hem wilt, en daardoor zal de hond alleen maar onrustiger worden.

Dit is dus een miscommunicatie tussen mens en hond. En dit is goed op te lossen wanneer je de hondenpsychologie snapt. Als deze situatie anders was aangepakt, vanuit rust met duidelijke grenzen, zou de hond rustig gaan zitten of liggen.  Jij als eigenaar kan ervoor zorgen dat jullie samen weer in balans komen en jullie een goed team zullen vormen.

Wacht niet te lang, de problemen zullen namelijk niet vanzelf weggaan!

De meest voorkomende gedragsproblemen

– Trekken / uitvallen aan de riem
Binnenshuis problemen zoals bezoek drijven/aanvallen, blaffen bij de deurbel
– Verlatingsangst
– Diverse angsten
– Overtollig blaffen naar honden/mensen

u

Een consult inplannen?

Dat kan via; info@pattybiesheuvel.nl of neem contact met ons op via de onderstaande knop.

E-mail

info@pattybiesheuvel.nl