Goed begin voor adoptie honden

Wil jij een buitenlands hondje adopteren? Of ben je van plan een hond uit het asiel te adopteren?

Maar wil je hier gelijk op de juiste manier mee omgaan zodat je op langer termijn minder of geen obstakels zult ervaren?

Dit traject is speciaal ontwikkeld voor mensen die een hond willen adopteren, of pas geleden geadopteerd hebben, maar graag goed de opvoeding willen beginnen!

 Waardoor is dit idee ontstaan?

We zien allemaal wel enorm veel buitenlandse hondjes, bij mensen met hun hart op de juiste plek. Want waarom een pup kopen als je ook een andere hond een liefdevol huis kan bieden?

Maar wat je ook vaak ziet, is dat de honden erg angstig zijn. Geen vertrouwen meer in de mens hebben. En hoe ga je hier dan mee om? Moet je de hond troosten? Of juist niet? Waar doe je goed aan?

En omdat dit vaak een groot vraagteken is, wil ik eigenaren helpen om gelijk goed te starten met hun nieuwe gezinslid! (roedel lid). 

 Werkwijze

Het traject begint bij een consult aan huis wat +- 3 uur zal duren.

Hierin leg ik uit hoe de honden communicatie werkt, en hoe zij leven in een roedel. (Wat je veelal ziet bij buitenlandse honden dat zij op straat in een roedel hebben geleefd.)

Regels, grenzen, respect, vertrouwen en liefde. Hier draait het allemaal om.

Daarom beginnen wij binnenshuis, daar leer ik jou doormiddel van lichaamstaal en energie je hond te sturen maar ook de gemoedstoestand te veranderen. Regels bespreken voor in huis waar het hele gezin zich aan moet houden. En leren hoe je je grenzen aangeeft. Alles vanuit rust, en doormiddel van jouw eigen lichaamstaal en energie!

Binnenshuis, denk aan:

  1. Kalm in huis zijn
  2. Correcte manier naar de plaats sturen
  3. Gemoedstoestand veranderen
  4. Voeren
  5. Huisregels

Hoe meer duidelijkheid er is voor je hond, hoe meer zelfvertrouwen je hond zal krijgen en dus ook meer gaat ontspannen.

Het is erg belangrijk dat er genoeg gewandeld word met je hond, dit versterkt jullie band en vertrouwen. Ik leer je op een ontspannen manier te wandelen met je hond, hem bescherming te bieden als het nodig is, de gemoedstoestand te kunnen veranderen wanneer de hond te hoog in zijn energie zit, maar vooral, een mooie band opbouwen!

Wanneer je hond respect en vertrouwen in je heeft, zou je later zelfs kunnen oefenen op het loslopen.

Na 3 weken zal er een telefonisch consult zijn om te zien hoe alles gaat, en of er nog tips nodig zijn.

Omdat een hond ongeveer 6 weken nodig heeft om zichzelf te ontwikkelen tot wie hij dan is geworden, kom ik na 6 weken nog eens langs aan huis om te zien hoe de veranderingen zijn en of mijzelf nog iets opvalt aan het gedrag. Misschien zijn het dan nog onschuldige, grappige streken, maar wanneer de hond ouder word het voor grotere problemen kan zorgen.

Ook wanneer je zelf nog vragen heb, kunnen we deze gelijk behandelen.

Dit consult duurt +- 2 uur.

Na deze 6 weken met begeleiding hebben jullie al flink gewerkt aan een sterke band, waarbij respect, vertrouwen en liefde hoog in het vaandel staan.

Mocht er na deze tijd nog vragen zijn, kunnen die altijd nog via de mail of telefoon gesteld worden.

u

Heb je nog vragen of wil je een consult inplannen?

Dat kan via; info@pattybiesheuvel.nl of neem contact met ons op via de onderstaande knop.

E-mail

info@pattybiesheuvel.nl